PREDSTAVE

Predstave so primerne za otroke od 2. let naprej.
So razgibane in vsaka v sebi nosi toplo modrost.

Pustovanje s pravljično Frtino: SLON VIPKO S ČAROBNO TIPKO!


Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 2+

Krasna predstava za otroke, polna humorja, poučna in pustno naravnana. Dogodivščine Vipka, ki se odpravi v cirkus ter naleti na čudežni vrtiljak. Toda, ko pritisne na čarobno tipko, se začne niz zabavnih in nepričakovanih situacij!

Pustna animacija:

  • ples pustnih mask s Slonom Vipkotom
  • rajanje in predstavitev maskot
  • poslikavo obrazov
  • medeling baloni
  • ples z milnimi mehurčki

"MAJHNO TEŽAVO IMAM," JE REKEL MEDVED


Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
" Majhno težavo imam," je rekel medved. "bi mi mogoče...." Toda nihče ga ne posluša. Nihče si ne vzame dovolj časa zanj. Vsi si domišljajo, da vedo, kaj potrebuje. In ko medved skoraj že opusti upanje, se na vsem lepem pojavi čisto navadna muha... Čudovita predstava o prijateljstvu... in o umetnosti poslušanja, po pravljici avtorja Heinz Janisch.

MAMICA KJE SI?


Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 2+
Koga imate najraje? In koga pogrešate, ko ga ni? Tudi mala opica je izgubila mamico. Nikjer je ne najde. Na srečo ji pri iskanju pomaga metuljček. A kaj, ko metuljček ne ve ene male skrivnosti! Ko jo izve je mamica čisto blizu mali opici. Simpatična predstava je narejena po knjigi Julie Donaldson MAMICA KJE SI?.

Nežna, preprosta in razmigana uprizoritev, v kateri se prepletajo številni vizualni efekti z glasbo, zvoki in barvami. Predstava namenjena predvsem otrokom prvega starostnega obdobja v vrtcih. Predstava nas popelje v gozd, kjer srečamo številne živali, malo zaplešemo in se nasmejemo.

SAPRAMIŠKA


Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Sapramiška je najsrečnejša miš na svetu in to zato, ker sreča spremlja pogumne in hrabre. Zagotovo se prav vsak izmed nas vsaj malček boji zobozdravnika. Tudi miška Sapra ima težave s svojim zobom in prijatelji ji predlagajo, da prvič v življenju obišče dr. Detelja, zobnega zdravnika.

Predstava po knjigi Svetlane Makarovič otroke ne pusti ravnodušne. Ima številne pevske in plesne vložke z lutkami kot tudi dramskimi igralci.

MAVRIČNA RIBICA

Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Mavrična ribica je prav posebna ribica. Ima posebne luske. Mavrične luske. A kaj, ko jih želi le zase. Tako kaj kmalu ostane čisto sama, saj se jo začnejo ostale ribice izogibati. Vendar ima srečo – spozna hobotnico Modrijanko, ki ji da poseben in dober nasvet. Prav kmalu mavrična ribica ni več osamljena.

Morska pravljica narejena po knjigi avtorja Marcusa Pfisterja MAVRIČNA RIBICA. Spomni nas kako lepo je deliti. Saj hkrati ko damo tudi dobimo.

KRTKA PA VSAK PO SVOJE

Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Krtek Matej in Timotej se zelo igrata skupaj, a kaj ko mora Matej vedno vse delati tako kot hoče Timotej, Timotej pa tako kot hoče Matej. Skregata se in se igrata vsak po svoje. A 'zajec' tiči zelo blizu, kaj pa če je Matej mislil enako kot Timotej in se le nista razumela? Prikupna pravljica o dveh krtkih narejena po knjigi avtorja Marcusa Pfisterja VSAK PO SVOJE. Včasih je za kreg potrebno tako malo ali pa tako veliko. A kaj ko na koncu ugotovimo, da to sploh ni bilo potrebno. Še sreča, da se naš kreg konča s smehom.

Predstava je zelo poučna in ves čas poudarja kako pomembno je skrbeti za okolje, Matej in Timotej to znata zelo odlično!

POLŽ ŠTEF SE UČI VLJUDNOSTI


Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Polž Štef se zbudi v krasno jesensko jutro, zelo lačen. Odpravi se poiskati sočno hruško. DOBER DAN, PROSIM , HVALA, OPROSTITE , je osnovna vljudnostna komunikacija, ki se jo naučimo že kot otroci. Je res? Kaj pa Štef ? On še nikoli ni slišal za te izraze? Kdo mu bo pomagal priti do sočnega zajtrka in s kom se bo na koncu sladkal, boste videli v krasni predstavi, ki nas popelje skozi vse letne čase s krasnimi pesmicami naših slovenskih avtorjev.

CIRKUŠKI ČUDEŽI

Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 2+
Naj se cirkuška predstava začne. Vse je pripravljeno, trobenta za trobi in klovna pričneta s svojimi akrobacijami in cirkuškim plesom. Žongliranje, stoje, prevali in premeti, hoja po rokah ter za konec še ognjeni obroč. Prekrasno, dokler se ne ulije dež. Nato pa ples v dežju z mavrico na nebu... Zabavna predstava, ki nasmeje otroke in jih hkrati nežno vzgojno poboža.

KO JAZBEC VSTANE Z LEVO NOGO

Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Se ti je že zgodilo, da si vstal z levo nogo? In veš kaj je še huje, da greš že spat z levo nogo. Tako si zjutraj še bolj slabe volje. Tako slabe volje, da si že prav nevaren. Ravno to se je zgodilo našemu jazbec. Jutro se zanj ni začelo dobro. A kaj, ko svoje slabe volje ni zadržal in obdržal le zase, ampak je nadrl, nahrulil in ozmerjal tudi ostale živali v gozdu. Cel gozd je bil slabe volje in tečen. Kasneje pa je jazbec ugotovil svojo napako. Na vsak način je želel popraviti, kar je naredil. Misliš, da mu bo uspelo?

PUSTOLOVŠČINE BIBI IN GUSTIJA


Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Bibi in Gusti imata vedno polno malih nasvetov za raznorazne pujsje težave. Pridružite se jima na popotovanju skozi letne čase, ko bosta zalivala hišico, poleti udomačila kolo, jeseni porahljala prepir, pozimi sipala srečo, in ko nova pomlad vzbrsti, pregnala še žalost. Razgibana predstava skozi smeh, glasbo in polno malho presenečenj bo popolnoma očarala najmlajše kot odrasle. Predstava je poučna, saj nas prijatelja opomnita na naše človeške slabosti in pokažeta, da se tekmovalnost in nevoščljivost ne splačata.

VELIK DAN ŠČETKANJA V ŽIVALSKEM VRTU

Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Predstava o umivanju zob po pravljici avtorice Spohie Schoenwald, ob kateri se boste navduševali, čudili in smejali. V živalskem vrtu se širi neznosen vonj, saj si nihče več ne umiva zob! Ravnatelj Ferdo Vihravec najde rešitev, na pomoč mu priskoči ježek Nace, ki na bodice nanese nekaj zobne paste in se loti dela. En, dva, tri in Nace že lošči, čisti, drgne.... velike, majhne, dolge, kratke zobke. Začenja se največja dogodivščina.

Poučna predstava, ki otroke opomni, kako pomembno je skrbeti za svoje zobke.

SKRITI TALENT LISJAKA LOVRA

Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Ko se Lovrovi prijatelji odločijo za tekmovanje, da bi poiskali najbolj nadarjeno žival v gozdu, se Lovrov svet podre. Njegovi prijatelji so boljši od njega pri vsem, kar počnejo. Čeprav nima nobenega posebnega talenta, si Lovro želi, da bi našel nekaj, v čemer je boljši od ostalih. Ampak v čem? Lisjak Lovro v sebi le najde bogastvo in dar, ki ga nato deli z drugimi. Kako že Življenje je lahko vse, kar si želiš… in še mnogo več.

Predstava je zabavna, polna humorja, nastala je po pravljici Kristine Redkevich. Nagovarja in spodbuja otroke, naj se preizkusijo v čim več stvareh, saj bodo na ta način lahko izvedeli svoj talent in v njem resnično uživali.

NEVARNO!


Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Krtkovo najljubše opravilo je bilo poimenovanje vseh stvari, ki jih je našel v bližini svojega doma. Lepil je oznake na vse mogoče stvari, pridno je urejal svojo okolico, vrtičkal in skrbel za čistočo. Družbo so mu delale travniške živali, ki so ga vsak dan naučile nekaj novega. Potem pa je nekega dne našel nenavadno REČ. Bunkasto, grudasto, trdo, bradavičasto, črtasto.... z zelo ostrimi zobmi. Joooj, se jo mora krtek bati?

To je zabavna predstava v katero so vključeni tudi otroci. Skupaj s krtom odkrivajo skrivnostno reč, ki se je znašla na travniku, ter se učijo kako skrbeti za naravo. Otroci spoznajo pomen pravega prijateljstva.

 

BOŽIČNI PREDSTAVI

ŠKRATA V TOVARI IGRAČ

Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 3+
Letošnja zima je huda reč, še Božičkovi pomagači škratje imajo ogromno dela s snegom, vetrom in mrazom. Jim bo uspelo narediti, zaviti in dostaviti vse pakete? Težava se prične že pri škratku Spominčku, ki v vetru prevrne smerokaz BOŽIČKOVA DELAVNICA. Ko mu končno uspe priti v delavnico, pa naleti na strašno situacijo. Naprava za izdelovanje igrač se je ustavila, sirena sveti rdeče in noče nehati piskati. Skupaj s škratkom Zavijalčkom poskušata rešiti in popraviti napravo.

Predstava je čarobna, polna smešnih prigod. Otroke popelje v pravljični svet, v Božičkovo delavnico, kjer domišljija nima meja.

Jelka in nagajiva miška - "božična dogodivščina"

Dolžina predstave: 30 minut
Starost: 2+

Jelka in nagajiva miška " božična dogodivščina" je čudovita božičma igra, ki otroke popelje na smešno in prisrčno potovanje, polno smeha, prijateljstva in čarobnosti božiča. Predstava postavljena na očarljivo leseno tržnico okrašeno s čudovitimi božičnimi okraski, potopi mlado občinstvo v veseli praznični čas. Zgodba se vrti okoli nagajive miške, ki se poda na pustolovščino na trgu božičnih dreves, Jelka pa je deklica, ki navdušeno pripravlja svojo božično stojnico za praznični čas. Skupaj se podata na vrsto dogodivščin v okviru božične stojnice. Srečujeta se z različnimi izzivi, ki pa postanejo priložnost za smeh, zabavo, saj norčije nagajive miške dogajanju dodajo kanček muhavosti. Predstava se zaključi z veselim in prazničnim finalom.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.